WK limiet tijdens de HypoMeeting

WK Limiet tijdens de HypoMeeting

In het weekeinde van 27-28 mei vond weer de leukste wedstrijd van het jaar plaats: de meerkamp in Götzis. We deden met 5 Nederlanders mee, 3 dames en 2 heren. Ik had weer flink wat supporters waaronder veel familie langs de kant staan en het zou supermooi weer gaan worden. Donderdagmiddag vlogen we er naar toe en vrijdag hadden we er nog een training. De baan is onlangs vernieuwd en zag er top uit.

Zaterdagochtend om 11 uur begon voor ons de meerkamp met de 100 meter horden.
Na een iets mindere start kwam ik goed op gang. Ik zag 12.80 op de klok en dit werd gecorrigeerd naar 12.78 sec. Ik won dit onderdeel in een meeting-record. En nog maar 1 honderdste boven het Nederlands record. Dus dat was een superstart van mijn meerkamp!

Nadine Visser - HypoMeeting 2017 - 100mH

HypoMeeting 2017 – 100mH – © Foto: Bjorn Paree

Met het ‘leader-nummer’ op deed ik toen het onderdeel waar ik van tevoren het meest tegenop zag, omdat dit in de trainingen nog heel moeizaam ging. Ik begon op een veilige 1.62 m, en zat gelijk lekker in de wedstrijd. Ik haalde de hoogtes en sprong erg constant. 1.77 m zat er in, maar die haalde ik helaas niet. Maar 1.74 m is al een stuk beter dan de 1.68 m die ik het afgelopen jaar 2x heb gesprongen. Ook met dit onderdeel was ik dus blij.

Nadine Visser - HypoMeeting 2017 - Hoogspringen

HypoMeeting 2017 – Hoogspringen © Foto: Coen Scilderman

Het kogelstoten daarna, is een onderdeel wat de afgelopen tijd goed gaat. Helaas lukt het me om een of andere reden niet vaak in een meerkamp. Ik stootte slechts 12.84 m. Dat was een enorme tegenvaller. Ik dacht dat 13 m+ nu echt wel mijn minimum was.
Het laatste onderdeel van de eerste dag was de 200 m. Ik liep een PR, 23.46 sec, met een beetje wind tegen. Niet zoveel als de aangegeven -2.9 sec., maar er zit nog ruimte in voor een snellere tijd.

De tweede dag begon ik het verspringen uiteraard met aanwezige spierpijn. Mijn eerste sprong was niet geweldig. 6.08 m. De tweede en derde waren beide beter, maar de uitschieter bleef uit. De laatste sprong was 6.27 m. Oké, maar vergeleken met mijn PR verloor ik punten.

Het speerwerpen begon ik met een lekkere eerste worp, die helaas niet helemaal mooi rechtdoor ging, maar wel al 42.81 m was. Ik voelde dus dat er een mooi PR in zat. Maar het lukte me niet deze eruit te gooien. Alhoewel de afstand voor mij prima is, was dit toch weer een super erg baalmoment, omdat het me deze meerkamp niet lukte om voor uitschieters te zorgen.

Het laatste onderdeel, de 800 m liep ik in de een na laatste serie met dames waarvan ik wist dat de meesten voor een vergelijkbare tijd gingen als ik. Dit zorgde er helaas voor dat ik na 200 m de kop pakte, waarna ik na 450 m al flink stuk zat. De laatste 200 m gingen een paar dames me voorbij en perste ik alles eruit wat er nog in zat. Ik finishte in 2.15.24, met flinke hoofdpijn ;-). Ik was in totaal tiende met een puntentotaal van 6355 punten. Mijn 2e  puntentotaal op de meerkamp ooit en de limiet voor het WK in Londen. Maar stilletjes had ik wel op wat meer punten gehoopt. Gelukkig is het seizoen nog lang en moet de piek op het WK in Londen liggen.

Volledige uitslagen Hypo Meeting Götzis 2017.

Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0

Reageren is niet mogelijk