Verslag WK Atletiek Londen

We hadden eerst een soort van trainingsstage op Papendal de week voor we naar WK Atletiek in Londen zouden vertrekken. Voor mij was dit niet anders dan normaal, maar de mensen van buitenaf trainden en sliepen nu ook op Papendal.
Op maandag 31 juli vertrokken we met een gedeelte van de WK-ploeg met de trein naar Londen. Dit was best relaxt maar uiteindelijk was de totale reis best lang. Ik lag met Anouk Vetter op de kamer en de dagen voor de meerkamp bestonden vooral uit uitrusten en scherp blijven.

Op zaterdag 5 augustus begon voor ons de meerkamp. 3 weken eerder liep ik hier nog de horden tijdens de Diamond League, dus ik kende het stadion al. Ik had een prima race en met een erg goede start en een iets minder einde en liep 12.85. Hiermee won ik dit onderdeel. Een goed begin dus.

Embed from Getty Images
Het tweede onderdeel, het hoogspringen ging in de trainingen niet goed, maar dat heb ik vaker. Dit hoeft niet per se iets over de wedstrijd te zeggen. Dat bleek nu zeker. Ik begon op 1.65m, omdat het inspringen moeizaam was. Deze hoogte haalde ik in 1 keer, net als de 1.68m. Op 1.71 m en 1.75 m had ik 2 pogingen nodig. 1.75m was gelijk aan mijn seizoensbeste hoogte, maar ik voelde dat er iets meer in zat. Ik haalde 1.77 m in de derde poging en was hier erg blij mee. Na deze hoogte voelde ik dat mijn energie minder werd. Jammer genoeg haalde ik de 1.80m niet.

Nadine Visser - WK Atletiek Londen

Nadine Visser – WK Atletiek Londen © Foto: Erik van Leeuwen

Daarna hadden we lang rust tot het avondprogramma dus ik ging tussendoor naar het hotel om te lunchen en nog even op bed te liggen. Eind van de middag at ik nog wat en nam ik een douche en koffie om wakker te worden.
Het kogelstoten ging niet zo lekker en daar baalde ik flink van. In individuele wedstrijden had ik indoor al 13.89 m gestoten en nu was mijn 3e poging de beste, 12.96 m. Hier liet ik voor mijn gevoel dus wat puntjes liggen.

Het laatste onderdeel, de 200 m, was rond 21:30 uur. Ik werd 4e in 23.73 sec. Ik had een iets snellere tijd gehoopt, maar in het veld deed ik het goed en het was een lange dag.

De volgende ochtend moesten we alweer vroeg verspringen. Ik werd zoals gewoonlijk flink stijf wakker. Mijn eerste 2 pogingen waren niet goed en waren rond de 6m. Gelukkig sprong ik in mijn 3e poging toch nog 6.30m. Omdat ik in de eerste en mindere groep speerwerpen zat, moest ik gelijk door.

Embed from Getty Images
De 1e worp werd afgekeurd omdat hij plat landde. De 2e worp was onder de 40 meter dus ik moest (weer) in de derde poging aan de bak. 42.26m was een flinke verbetering en een oké-afstand. Hierna weer terug naar het hotel waar ik flink wat uren had om uit te rusten en nerveus te worden voor de 800m ;).

Ik stond op dat moment 7e en liep om deze plek te behouden. Een plekje hoger eindigen was mogelijk maar heel lastig. Ik wilde hard openen want ik wist dat ik dan het snelst kon lopen. De eerste 400m waren goed, maar daarna bleef ik net wat te lang achter een dame plakken. Ik had nog een flinke eindsprint over en liep 2.14.74. Dit is een SB maar ik baalde achteraf wel omdat ik het gevoel had dat er iets meer in had gezeten.

Nadine Visser - 200m WK Atletiek Londen

200m Zevenkamp WK Atletiek Londen 2017 – Foto: Erik van Leeuwen

Uiteindelijk eindigde ik als 7e in een SB (6370 punten). Een prima meerkamp gedraaid dus zonder echte missers en uitschieters. Dit geeft vertrouwen richting volgend seizoen.
Mijn roomie Anouk heeft het supergoed gedaan en is derde geworden!

Super blij voor haar en ik vond het heel fijn om met haar op de kamer te zitten. Heel gezellig en ze hield, ook na mijn meerkamp, super goed rekening met me.

Ik had nu 4 dagen om te herstellen voordat de 100 m horden op vrijdagochtend zou beginnen. Ik heb deze dagen vooral veel op bed gelegen, ijsbaden gebruikt en een beetje bewogen. De dag voor de horden voelde ik me nog moe, maar mijn lichaam was best oké.

Op vrijdag 11 augustus in de ochtend mocht ik starten. Zoals ik al verwachte voelde mijn lichaam een stuk scherper dan de dag ervoor. Mijn serie liep ik netjes en ontspannen en werd 2e in 12.96s. Direct door naar de halve finale dus. Die was dezelfde dag ‘s avonds.

Ik wilde super graag de finale halen maar wist dat dit wel lastig zou worden. Ik moest 2e in mijn serie worden of 3e met een goede tijd. Ik liep in de eerste halve finale en werd na een slechte reactie en een inhaalrace 3e in 12.83 sec. Ik moest nu dus nog 2 series afwachten om te kijken of mijn tijd snel genoeg was om door te gaan naar de finale.

 

Ik was bang dat ik er met deze tijd net buiten zou vallen. De 2 series afwachten was heel spannend en duurde super lang. In deze tijd moest ik al wat interviews geven, dus ik werd wel een beetje afgeleid. Toen ik hoorde dat ik na alle halve finales de 1e tijdsnelste bleef, was de ontlading dan ook erg groot.

Op zaterdagochtend werd ik met flink stijve benen wakker. Ik had gelukkig nog even de tijd om me te laten behandelen en uit te rusten, want ik moest ’s avonds pas. In de warming up voelde mijn lichaam goed, maar mijn hamstring bleef stijf en scherp. Het koelde ’s avonds ook best wel af, dus ik was vooral bezig met warm blijven. Mijn start was redelijk, het 2e stuk was super, maar helaas raakte ik voor de laatste 2 horden wat uit balans en zakte ik terug. Ik eindigde wederom als zevende. Ik was gelijk na de race teleurgesteld omdat ik voelde en zag hoe dicht ik bij de andere dames zat, maar ik wist ook dat ik trots kon zijn op weer een goede race (12.83 sec.) in zo’n sterk veld.

Embed from Getty Images
Ik ben vooral blij dat mijn lichaam de meerkamp door is gekomen en dat ik zelfs nog in staat was de finale op de horden te halen. Ik heb laten zien dat ik weer op niveau ben en de goede kant op ga.
Ik vind het heel gaaf om te zien hoeveel mensen het WK hebben gevolgd en hoeveel leuke berichten ik heb ontvangen. Ik wil hierbij iedereen bedanken voor de lieve berichtjes en ondersteuning tijdens dit toernooi.

Ik was na het WK een paar dagen thuis, maar heb nog niet veel kunnen relaxen. Ik ben daarna alweer snel doorgereisd naar Taipei, Taiwan, waar ik nu mijn verslag zit te typen. Aanstaande vrijdag en zaterdag loop ik de 100 m horden tijdens de Universiade. Ik ben hier met een hele leuke groep, waaronder Steven, Jesper en Lars en na het toernooi blijven hier nog even om het land te verkennen. Dan is het seizoen echt voorbij. Maar ik heb alweer zin om toe te werken naar volgend jaar!

Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0

Reageren is niet mogelijk