Tevreden EK Indoor met een PR op de horden

Na het NK indoor, waar ik 7.98 op de 60m horden liep, had ik last gekregen van mijn scheen. Daarom viel de keuze uiteindelijk op de horden op het EK Indoor in plaats van de vijfkamp, wat een mogelijkheid was geworden na het afzeggen van Anouk. Ik heb dus wat rustig aan moeten doen in de training, maar de week voor het EK Indoor ging het erg goed met mijn scheen.

EK Indoor Belgrado - Nadine Visser

EK Indoor Belgrado – © Foto: Erik Van Leeuwen

Verslag EK Indoor Belgrado

Dus vlogen we op dinsdag 28 februari naar Belgrado toe. Ik ging voor een finaleplek en had het idee dat ik nog sneller kon dan mijn tijd van het NK. Vrijdag 3 maart om 12 uur had ik mijn serie. We werden 2x teruggeschoten en 3 dames moesten de baan verlaten vanwege vals starten. Uiteindelijk bleven we dus maar met 4 atletes over, waarvan de eerste 3 zich rechtstreeks plaatsten voor de halve finale. Gelukkig had ik geen last van de valse starts en kwam ik goed mijn blok uit. Mijn race was voor mijn gevoel niet helemaal vloeiend, maar ik liep een mooi PR van 7.92 sec. Dat is 3 honderdsten boven het Nederlands record.

In de halve finale om 17.00 uur gingen de eerste 4 atleten door en waren er geen tijdsnelsten. Ik liep in de sterkste halve finale van 2 en werd daarin derde met de tijd van 7.96 sec. En dat betekende dus een plek in de finale. Tussen de races door kon ik naar het hotel toe om te eten en even op bed te liggen, het hotel was op wandelafstand. Dat was erg fijn. Ik merkte toen ik voor de finale de warming up baan op kwam dat ik vermoeid was. Een hele andere vermoeidheid dan die ik ken van de meerkamp. Ik moest er erg inkomen in de warming up, maar uiteindelijk was het prima.

EK Indoor Belgrado - Nadine Visser

EK Indoor Belgrado – © Foto: Erik Van Leeuwen

Om 20 uur was de finale. Nu was er van alles mis met het startsysteem, maar onduidelijk was wat er was. We werden 3x teruggeschoten onder een fluitconcert van het publiek, maar het lukte me om gefocust te blijven en de starts bleven goed. De vierde keer mochten we dan eindelijk weg en helaas was dit mijn slechtste start van de dag. Daarna liep ik achter de feiten aan en liep geen goede race. Ik werd 7e in 8.04 sec. Gelijk na de race baalde ik super erg. Ik liep geen finale om zevende te worden. Natuurlijk was ik blij met mijn PR en finaleplek, maar die had ik graag tegelijkertijd gezien. Dit was mijn eerste hordenfinale op een toernooi, dus die ervaring neem ik mee naar het outdoorseizoen.

 

Doelen komende periode

Ik kreeg uiteraard de vraag of ik me nog steeds niet ga specialiseren in het hordenlopen, en het antwoord hier op is nog steeds nee. Over een paar weken vertrek ik naar Florida om me daar te gaan voorbereiden op de eerste wedstrijden, waaronder Götzis in mei. Daarna ligt de focus op het WK in Londen.

Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0

Reageren is niet mogelijk