Goud op de NK meerkamp Indoor in Apeldoorn

Op zondag 5 februari startte ik sinds 2014 weer een indoor meerkamp. Na het weekend ervoor een pr te hebben gelopen op de 60m horden, was ik erg benieuwd wat ik nu zou kunnen lopen. Het kon nog harder, want ik liep weer een PR. 8.01s was mijn tijd. Het voelt nog niet alsof dit mijn max is, dus de 7 komt nu wel heel dichtbij.

Daarna het hoogspringen, dat liep na mijn trainingsstage niet zo lekker in de trainingen maar dat hoeft niks over de wedstrijd te zeggen weet ik. We hebben mijn aanloop aangepast. Ik loop nu een veel bredere bocht. Het was ook het plan om uit dribbel 5-pas te gaan springen, maar in de warming-up besloten we toch naar mijn vertrouwde dribbel 7-pas te gaan. Deze liep beter. Mijn aanvangshoogte 1.65m haalde ik ruim. Ook de tweede poging op 1.68m daar ging ik ruim over. Maar op 1.71m ging het mis. Het lukte me niet om de bocht constant te lopen en het gevoel boven de lat was er niet. Dat was een tegenvaller en opent weer goed de ogen dat er iets anders moet.

NK Indoor Meerkamp 2017 - Nadine Visser

NK Indoor Meerkamp 2017 – © Foto: Coen Schilderman

Het kogelstoten daarna ging goed. De eerste stoot was meteen al 13.61m. De week ervoor had ik mijn pr verbeterd naar 13.89m. Daar kwam ik dicht bij in de buurt. De volgende stoten waren ook in de 13 meter maar ik verbeterde de eerste stoot helaas niet. Toch wel tevreden omdat ik nu constant in de 13 meter stoot.

Het verspringen liep net als hoog niet lekker. Ik deed dingen fout die normaal vrijwel vanzelf goed gaan. Ik kwam niet verder dan 6.18m. Ook hier moet nog wat aan gebeuren in de training dus. Maar daar heb ik veel vertrouwen in dat dat outdoor weer als vanouds zal gaan.

Het laatste onderdeel was de 800m. Normaal ben ik gewend altijd achter mensen aan te lopen, maar nu was ik degene die hard van start moest gaan. Helaas ging het de eerste ronde al niet hard genoeg, waardoor ik gelijk achter op schema liep (2:15s was de tijd die ik wilde gaan lopen). De laatste ronde gaf ik nog alles wat er in zat, maar dat was niet veel meer en ik werd voorbij gelopen. De tijd, 2.21s viel erg tegen. Maar het was ook weer een erg leerzame race.

Uiteindelijk haalde ik 4428 punten. Hiermee werd ik Nederlands kampioene. Heel blij met de horden en kogel, maar de andere onderdelen moeten echt beter. Volgende week met het NK senioren doe ik de 60m horden en de week erna in Birmingham de horden en verspringen. Er komen nog leuke weekenden aan dus.

Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0

Reageren is niet mogelijk