EK Indoor limiet 60 meter horden

Van 2 tot 20 januari ben ik op trainingsstage geweest in Stellenbosch, Zuid-Afrika. Ik heb 3 weken super goed kunnen trainen op deze erg relaxte plek. Een kleine week nadat ik terugkwam uit de warmte begon alweer het indoorseizoen.

Op 28 januari had ik mijn eerste indoorwedstrijd in Apeldoorn. Ik startte ’s ochtends vroeg met de series 60m horden. Mijn start was met een paar misstappen matig, maar ondanks dat was de tijd 8.16s, dat viel me mee. Ik had het gevoel dat ik in de finale later op de dag onder de 8.10s kon gaan duiken (EK indoor limiet).

PEC Indoor 2017 - Nadine Visser

PEC Indoor 2017 – Foto: Jan Burgman

Tussen de serie en de finale in mocht ik kogelstoten. Dat ging erg goed op trainingsstage dus ik was erg benieuwd hoe het in de wedstrijd zou gaan.
Het inwerpen ging prima maar mijn eerste worp raakte ik niet lekker. De afstand was 12,95m, wel al verder dan ik van de zomer in Rio wierp, maar het voelde alsof er veel meer in zat. Mijn tweede worp was dan ook een stuk verder, 13.89m. Een dik persoonlijk record, dit was hiervoor 13.32m. Erg blij mee dus! Mijn derde worp was ook verder dan mijn vorige PR, 13.41m. Hierna had ik nog 3 stoten in de finale, maar raakte ik het goede gevoel kwijt. Ik deed nog 2 stoten en toen leek het me verstandiger om te stoppen en me op de warming up van de horden finale te gaan richten, want die was erg snel na het kogelstoten. Ik deed gelijk mijn spikes aan en kon nog 2 startjes uit blok doen, toen moest ik de callroom alweer in. Het programma liep helaas wat uit, maar gelukkig had dit geen invloed op mijn race. Mijn start was erg goed en ik kon goed door versnellen. Ik liep 8.07s, een PR met 1 honderdste en de limiet voor het EK-indoor in Belgrado. Super wedstrijd dus voor mij! Nu kon ik de rest van de middag ontspannen naar mijn trainingsmaatjes kijken en naar mijn jarige vriend die een PR sprong met verspringen. Geslaagde dag dus!

Volgende week zondag doe ik mee aan het NK-meerkamp. Ik heb sinds 2014 geen indoor meerkamp gedaan, dus ik heb er erg veel zin in.

Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0

Reageren is niet mogelijk